Thursday, September 13, 2018

Dua Buah Novel Baharu

Assalamualaikum.

Kembali lagi.

Cuba kembali.

Blog ini macam dianaktirikan pula. Aku banyak menulis di blog lagi satu. Blog ini aku lebih fokuskan untuk aku kongsikan fasal buku, fasal karya aku, fasal buku terbaharu aku. Jangan cari fasal sudahlah ya.

Sudah beberapa bulan, aku menghentikan aktiviti membeli buku. Tak kisahlah buku apa sekali pun waima novel. Aku memang menahan-nahan hati. Sampailah bulan ini, perasaan nak membeli itu kembali membelenggu diri.

Memang nampak ketagihannya. Aku sudah rindu nak ke kedai buku walhal buku kat rumah berlambak yang masih belum baca. Tak boleh tahan.

Isnin lepas, aku ke kedai buku akhirnya walaupun bulan lepas aku ada beli sebuah novel secara dalam talian. Novel bertajuk Lelaki Kiriman Tuhan. Aku sudah habis baca pun novel tersebut. Nanti aku review novel tersebut. Semoga ada kerajinan untuk aku menulisnya.

Jadi, isnin lepas aku memang nak cari novel Bahagia Bukan Bidaan sebab aku sudah terjebak dengan drama adaptasinya. Mana tak terjebak. Pelakonnya Ady Putra, Nora Danish dan Zamarul Hisham. Pelakon-pelakon kegemaran tu.

Inilah dua buah novel terbaharu aku di rak buku aku. Memang target nak beli dua buah hari tu. Sebenarnya cari novel lain tapi sebab novelnya tiada aku beli novel Batiah Hadi. Aku dah beli dua buah novelnya tapi belum mula baca satu pun. Jadi aku sudah ada tiga buah novel penulis Batiah Hadi.

Sekarang aku sedang baca Bahagia Bukan Bidaan. Harap aku dapat habiskan secepat mungkin. Biasalah aku kalau membaca semedangnya tertidur. Itu perkara biasa. Bagilah novel best macam mana pun aku tetap tertidur. Hahaha.

Itu sahaja.

Salam pena,
Fyda Adim


1 comment:

As Samsudin said...

Hahaha...as pun beli novel I'm Not A Monster ari tu... sampai skrg xbaca2... Masa mula2 beli semangat lha, pastu semangat tinggal semangat...